Leverantörer
Kalixlöjrom från Perssons Löjrom i Piteå AB.
Äkta Kalixlöjrom är en av få svenska delikatesser som är ursprungsskyddad på samma sätt som till exempel champagne och konjak. Den kommer från siklöjor som fiskats i Bottenviken, och bara där. Beredningen är ett hantverk, som kräver omsorg och fingerfärdighet. Den bästa löjrommen kommer från Perssons Löjrom i Piteå AB, ett litet företag med fyra anställda.
Färsk lax från Salmalax i Norge.
Salmalax är den enda odlade laxen som håller en kvalitet i nivå med vildfångad. Anledningen är den speciella uppfödningen. Laxen farmas upp så nära det vilda man kan komma; näten är betydligt större än norsk lag kräver, vilket ger laxen gott om utrymme att simma om kring i det rena och friska atlantvattnet. Den utfordras med en blandning av fisk och vegetabilisk naturlig föda. Resultatet är friska starka laxar som fått leka i rent havsvatten. Salma är både kvalitets- och klimatcertifierade.
Kallrökt lax från Savolax i Göteborg
Vi erbjuder sju sorters kallrökt lax, alla från Savolax.För det måste själva laxen vara av riktigt god kvalitet. Savolax använder bara lax som växt långsamt i kalla, nordnorska vatten och får ett fast kött med lagom fetthalt. Därefter röks den sakta med fina alspån utan tillsatser. Laxen badar i en kall (ca 10°C), tät, vit rökdimma. På det sättet når fisken önskad arom på kort tid. Fisken torkar inte och blir inte varm under processen, och behåller därför sin naturliga saftighet och konsistens.
Ostron, Fin de Claire från Franska atlantkusten.
Marennes vid franska atlantkusten har sedan 1800-talet varit centrum för ostronodling. I dag är Marennes Frankrikes och Europas främsta ostroncentrum. Här – och endast här – odlas Fine de Claire-ostronen. De får sin speciella smak genom att ligga i saltdammar i en månad.
Varmrökt lax från Savolax i Göteborg
Den varmrökta laxen från Savolax i Göteborg görs av en fin råvara från Bömlo i Norge. Därefter torrsaltas laxen för hand och dubbelröks sedan varsamt. Detta resulterar i ett fantastiskt hantverk värt att prova.
Kaviar från Quality Caviar Stockholm
Quality caviar Stockholm levererar störkaviar av fantastisk kvalitet till oss på fisk i focus. De jobbar med stör från olika länder, som sedan packas hos dem i Stockholm. Kaviaren hanteras omsorgsfullt och kontrolleras noga för att garantera högsta möjliga kvalitet. I vårt sortiment ingår minst fyra sorters kaviar, som förvaras i en specialdesignad kyl.
Järn
Järn är ett företag som tillverkar alkoholfri snaps. Deras destilleri ligger i Järvsö och de har fokus på att tillverka högkvalitativa och hantverksmässiga alkoholfria produkter.
Johan i Hallen Bergfalk
Johan i Hallen Bergfalk levererar färska skaldjur och fisk från bland annat Göteborgs fiskauktion. Deras inköpare handplockar varor av hög kvalitet ur ett hållbart perspektiv.
Nordsjöfisk
Nordsjöfisk är en leverantör som arbetar för kvalitet och ett bra sortiment av fisk och skaldjur. De har skickliga inköpare som noggrant väljer ut och köper in varor med fingertoppskänsla.