Leverantörer

Kalixlöjrom från Perssons Löjrom i Piteå AB.

Äkta Kalixlöjrom är en av få svenska delikatesser som är ursprungsskyddad på samma sätt som till exempel champagne och konjak. Den kommer från siklöjor som fiskats i Bottenviken, och bara där. Beredningen är ett hantverk, som kräver omsorg och fingerfärdighet. Den bästa löjrommen kommer från Perssons Löjrom i Piteå AB, ett litet företag med fyra anställda. 

Färsk lax från Salmalax i Norge.

Salmalax är den enda odlade laxen som håller en kvalitet i nivå med vildfångad. Anledningen är den speciella uppfödningen. Laxen farmas upp så nära det vilda man kan komma; näten är betydligt större än norsk lag kräver, vilket ger laxen gott om utrymme att simma om kring i det rena och friska atlantvattnet. Den utfordras med en blandning av fisk och vegetabilisk naturlig föda. Resultatet är friska starka laxar som fått leka i rent havsvatten. Salma är både kvalitets- och klimatcertifierade. 

 

Kallrökt lax från Savolax i Göteborg

Vi erbjuder sju sorters kallrökt lax, alla från Savolax.För det måste själva laxen vara av riktigt god kvalitet. Savolax använder bara lax som växt långsamt i kalla, nordnorska vatten och får ett fast kött med lagom fetthalt. Därefter röks den sakta med fina alspån utan tillsatser. Laxen badar i en kall (ca 10°C), tät, vit rökdimma. På det sättet når fisken önskad arom på kort tid. Fisken torkar inte och blir inte varm under processen, och behåller därför sin naturliga saftighet och konsistens. 

 

Kaviar från Rossini i Köpenhamn.

Att ta fram riktigt bra kaviar är ett hantverk som påminner om att producera riktigt bra viner. Rossini Kaviar är Nordens förnämsta kaviarhus, som erbjuder störkaviar, laxrom och forellrom. Det är ett faktum att den bästa störkaviaren idag faktiskt är odlad, att få tag på bra vildfångad störkaviar av god kvalitet är i princip omöjligt om man inte själv bor vid Kaspiska Havet. 

 

Ostron, Fin de Claire från Franska atlantkusten.

Marennes vid franska atlantkusten har sedan 1800-talet varit centrum för ostronodling. I dag är Marennes Frankrikes och Europas främsta ostroncentrum. Här – och endast här – odlas Fine de Claire-ostronen. De får sin speciella smak genom att ligga i saltdammar i en månad.

 

Ostron från Bryggudden i Bohuslän.

Bryggudden är en liten udde i Sannäsfjorden, norr om Grebbestad i Bohuslän. Här finner man det svenska ostronet, Ostrea Edulis , som av många kännare anses vara världens finaste ostron. Det är större, köttigare, och har en fylligare smak än de irländska och franska motsvarigheterna. 

 

Varmrökt lax från Råå i Skåne.

Vi erbjuder fem sorters varmrökt lax. Alla kommer från Lasses fiskrökeri i Råå utanför Helsingborg. Här röks fisken på gammaldags vis för bästa smakupplevelse. Lasse har mer än 40 års erfarenhet i branschen och är mycket noga med kvaliteten 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.