Sortiment Redskap

Satake Hi Tech Keramiska knivar
Satake Hi Tech Kockkniv, 18cm, vitt blad
Satake Hi Tech Kockkniv, 15cm, svart /vitt blad
Satake Hi Tech Allkniv, 13cm, svart / vitt blad
Satake Hi Tech Allkniv, 11cm, vitt blad

Satake Hi Tech är en ny knivserie av keramiska knivar från Satake. Knivbladen är av Hi Tech keramik och handtagen är tillverkade av polerat pakkaträ som är ett av de mest vattentåliga träslagen. En behändig kniv med blad av svart keramik som är ännu lite hårdare än de vita keramiska bladen och ytterligare ett snäpp upp på kvalitetsskalan. 

Hi Tech keramiken är näst intill det hårdaste materialet som finns. Bara diamant är hårdare. Hi Tech keramik pressas ihop under flera tusen tons tryck per kvadratmeter. Samma material används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att materialet är så tåligt. Dessa knivar passar dig som gillar vassa knivar, men inte tycker om att slipa.

 

De keramiska knivarna håller nämligen avsevärt mycket längre än traditionella stålknivar. Men de keramiska knivarna ur Hi Tech serien från Satake är det en fröjd att skära, hacka grönsaker, kött, fisk och även bröd. Och man kan göra det om och om igen.

  • Keramiskt blad i high tech keramik
  • Handtag i tåligt Pakkaträ
  • Tar er åt sig smak och lukt
  • Keramik, cirka halva vikten mot stål
  • Mycket lång hållbarhet på skärpan
  • Slipas med diamant
  • Rengör kniven med en blöt/fuktig trasa, torka sen den ren/torr
  • Tål maskindisk

 

Fisk är inga konstigheter - Kokbok

Fisk är inga konstigheter version 2 är en bok som berättar hur du lyckas med fisken. Osäkerheten är stor bland hemmakockarna varför en del inte äter fisk och skaldjur så ofta som de skulle önska. Med en enkel guidning genom de olika tillagningssätten ges läsaren små men avgörande tips för att undvika att fisken fastnar, blir överkokt, blir torr på ytan men rå inuti eller trillar ner i grillkolen vid sommargrillningen.

Allt detta kryddas med elva kända kockar och matkreatörer som delar med sig av sina godaste fisk- och skaldjursrecept. 

 
ÄT MIG / EAT ME - Kokbok 

Fiskkokboken ”Ät mig / Eat me” av Waje, Wingårdh, Ericksson & Sjöberg, utsedd till Scandinaviens bästa kokbok i alla kategorier i Franska Périgueux av The International Cookbook Revue-1998. 

 
Franska ostronknivar och skaldjursbestick 

Vi har även fina ostronknivar och skaldjursbestick i vårt sortiment.

 

Kom in så berättar vi mer!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.