Stekt makrill med bladspenat och kaviarsås

4 personer

Ingredienser
600 – 800 g makrillfilé
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
Salt och peppar
3 msk smör
2 påsar färsk bladspenat
Kaviarsås
3 dl creme fraiche
1 ½ dl kaviar
1 dl finhackad dill

Så här gör du
Rör ihop ingredienserna till kaviarsåsen och ställ kallt.
Blanda ströbröd, vetemjöl och salt och peppar. Vänd makrillfiléerna i blandningen och stek dem i smör.
Fräs bladspenaten hastigt i smör.
Servera med potatis/färsk potatis

Vintips
Leth Brunnthal 2010, en Grüner Veltliner från Wagram i Niederösterreich. Frisk, fruktig och torr. Fyllig smak med lagom syra och sötma. 119 kronor, nummer 95030 på Systembolaget.
Turtle Dreaming Rosé 2011 är en Sangiovese/Shiraz från South Australia. Ungdomlig, torr, fräsch och bärig med smak av hallon, ger den mycket smak och balanserar den smakrika makrillen. Nummer 6418 (Nyhet 2012) på Systembolaget, pris 69 kronor.
Sutter Home Fre 2008. En alkoholfri Chardonnay från USA. Torr med inslag av citrusfrukter är den fräsch till makrillen. Nummer 1969 på Systembolaget, 42 kronor.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.