Örtstekt långa med citronbönor

Ingredienser
800 g långafilé (alt kolja eller kummel)
2 dl panko (japanskt ströbröd) alt. vanligt ströbröd.
0,5 dl finhackad färsk basilika
0,5 dl finhackad färsk timjan
2,5 msk flytande smör + lite extra till bönorna
Salt och peppar
500 g haricots verts
1 st citron, rivet skal och saft

Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form.
Blanda panko med örthack och smör. Lägg blandningen på fisken.
Stek i övre delen av ugnen ca 10 min, till en innertemperatur av 50 – 52 grader.
Koka bönorna i lättsaltat vatten 2 – 3 minuter. Häll av vattnet. Blanda bönorna med lite smör och det rivna citronskalet och saften.
Tips! Servera fisken och bönorna med pressad potatis och lite flingsalt.

Öl- och vintips
Chablis saint Martin är en Chardonnay från Bourgogne i Frankrike. Torr, Ungdomlig, lite rökig med mycket mineral. Ett elegant och säkert kort med lagom syra och smak. Nummer 7143 på Systembolaget, pris 77 kronor.
Deutz Brut Classic är en PN/Ch/PM från Champagne i Frankrike. Frisk, harmonisk med inslag av nötter, grädde och citrus. En elegant champagne med mycket smak. Bra pris för denna kvalitet. Nummer 7487 på Systembolaget, pris 349 kronor.
Wiehstephaner är ett alkoholfritt veteöl från Tyskland. Kryddigt, syrligt och fräscht är det ett elegant öl till denna fiskrätt. Nummer 1922 på Systembolaget, pris 13 kronor.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.