Laxburgare med gräslök och fetaoströra

4 personer

Ingredienser
Ca 700 g laxfärs
2 ägg
1 dl grädde eller 3 % mjölk
2 dl finhackad gräslök
1 tsk cayennepeppar
Salt och peppar
2 msk smör
2 dl crème fraiche
1 pkt fetaost
½ rödlök, finhackad

Så här gör du
Blanda laxfärs med ägg, grädde, gräslök och kryddor. Låt stå i 5 min.
Forma till burgare och stek i smör. Ett par minuter på varje sida. Rör under tiden ihop fetaoströran.
Servera burgarna med en skiva surdegsbröd och lite sallad. Toppa med fetaoströran.

Vin- och öltips
Snoqualmie Naked 2009 är en ekologisk Chardonnay från Columbia Valley i USA. Fyllig, smakrik och kryddig balanserar den fetaostcrème och gräslök. Nummer 6413 (Nyhet 2012) på Systembolaget, 99 kronor.
Abbot Ale från England. Ett öl med smak av humle, knäck och lite sötma. En underskattad Ale som passar perfekt till lax med fetaostcrème. Nummer 1576 på Systembolaget, 18 kronor.
Sutter Home Fre 2008. En alkoholfri Chardonnay från USA. Torr med inslag av citrusfrukter ger den mycket smak till smakrik mat. Nummer 1969 på Systembolaget, 42 kronor.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.