Fiskgryta med grön curry


 

4 personer

Ingredienser

  • Ca 800 g gösfilé (alt. kummel eller marulk)
  • 2 msk solros- eller rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 tsk fisksås
  • 1 kruka koriander

 

Så här gör du

Skär gösfilén i bitar, ca 3 - 4 cm. Ställ åt sidan.
Fräs vitlök och chili i oljan. Tillsätt currypastan och låt fräsa ett par minuter.
Tillsätt kokosmjölk och fisksås, låt det sjuda i ca 15 min. Lägg i gösen och ställ åt sidan. Låt stå i ca 10 min.
Hacka koriandern och lägg i den.

Servera med jasminris.

Vin- och öltips

  • Dr L 2011 är en Riesling från Moseldalen i Tyskland. Halvtorrt, lent och druvigt med smak av honungsmelon. Halvtorrt med hög syra och fyllighet passar det bra till gös, curry och kokos. Nummer 7218 på Systembolaget, pris 79 kronor.
  • Visby Weisse är ett Veteöl från Visby i Sverige. Fruktigt med inslag av vete och citrus. Ett mycket smakrikt öl som passar bra till den asiatiska touchen. Nummer 1459 på Systembolaget, pris 42 kronor.
  • Sutter Home Fre 2008. En alkoholfri Chardonnay från USA. Torr med inslag av citrusfrukter ger den mycket smak till smakrik mat. Nummer 1969 på Systembolaget, 42 kronor.
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.